Multumim tuturor donatorilor care au contribuit cu generozitate la colecta de haine organizata de voluntarii Crucii Rosii in Centrul Comercial Drumul Taberelor (12 – 14 aprilie 2019). In cele 3 zile au fost donate 8.848kg de haine care vor ajunge la beneficiarii din comunitati vulnerabile si persoanele afectate de dezastre. Pana la finalizarea procesarii hainelor primite (igienizare, sortare, distibutie), va informam ca nu vor mai putea avea loc alte evenimente de colecta.

Multumim pentru intelegere si sustinere!

 

 

 

 

 E usor sa faci bine. Nu arunca, DONEAZA!

 

Crucea Rosie – Filiala Sector 6 a creat un sistem de colectare si reutilizare a hainelor donate in folosul copiilor si familiilor nevoiase. Imbracamintea donata ajunge la cei aflati in nevoie prin intermediul voluntarilor Crucii Rosii, care se ocupa de sortarea, igienizarea si distributia ajutorului.

 

In acelasi timp, ne dorim educarea membrilor comunitatii pentru a deveni mai responsabili cu privire la resursele folosite in producerea imbracamintei si durata folosirii hainelor.

Pentru unele familii, viata inseamna pur si simplu supravietuire. Lupta cu efectele dezastrelor naturale, lipsa posibilitatilor materiale, teama zilei de maine… Pentru a le ajuta, haideti sa donam hainele de care au nevoie! Cu cat creste mai mult implicarea comunitatii, cu atat scade numarul celor aflati in situatii critice!

 

Cum donezi?

Ti-ai sortat hainele din anii trecuti si constati ca nu-ti mai vin bine? Nu stii ce sa faci cu toata imbracamintea de prisos? Copilul tau a crescut si hainutele i-au ramas mici?

Alege hainele pe care vrei sa le donezi si vino cu ele la evenimentele de colecta organizate de voluntarii Crucii Rosii si anuntate din timp pe pagina noastra de Facebook.

 

Conditii de respectat:

  • Nu colectam jucarii
  • Nu colectam incaltaminte/ genti/ accesorii
  • Nu colectam lenjerie intima

Important! Conform HG 163/2007 privind distribuirea gratuita a articolelor de imbracaminte purtata sau uzata, donatorul este obligat sa efectueze operatiuni de curatare, dezinfectie si dezinsectie insotite de un document, distinct pentru fiecare lot de haine, care certifica efectuarea operatiunilor mentionate anterior, prin persoane fizice sau juridice specializate in domeniu.

Societatea Nationala de Crucea Rosie din Romania – Filiala Sector 6 asigura igienizarea articolelor de imbracaminte, in conformitate cu normele HG nr.163/2007, prin contracte de prestari servicii curatatorie incheiate cu furnizori autorizati.