Haine

In anul 2017 am colectat 5.552kg de haine, depasind bugetul disponibil pentru plata serviciilor de curatatorie. In continuare putem primi haine doar insotite de o donatie de 6 lei/kg, reprezentand costul igienizarii prin contract cu Nufarul SA.

 Va multumim pentru sustinere!

E usor sa faci bine. Nu arunca, DONEAZA!

 

Crucea Rosie – Filiala Sector 6 a creat un sistem de colectare si reutilizare a hainelor donate in folosul copiilor si familiilor nevoiase. Imbracamintea donata ajunge la cei aflati in nevoie prin intermediul voluntarilor Crucii Rosii, care se ocupa de sortarea, igienizarea si distributia ajutorului.

In acelasi timp, ne dorim educarea membrilor comunitatii pentru a deveni mai responsabili cu privire la resursele folosite in producerea imbracamintei si durata folosirii hainelor.

Pentru unele familii, viata inseamna pur si simplu supravietuire. Lupta cu efectele dezastrelor naturale, lipsa posibilitatilor materiale, teama zilei de maine… Pentru a le ajuta, haideti sa donam hainele de care au nevoie! Cu cat creste mai mult implicarea comunitatii, cu atat scade numarul celor aflati in situatii critice!

Cum donezi?

 

Ti-ai sortat hainele din anii trecuti si constati ca nu-ti mai vin bine? Nu stii ce sa faci cu toata imbracamintea de prisos? Copilul tau a crescut si hainutele i-au ramas mici?

Alege hainele pe care vrei sa le donezi la Crucea Rosie – Filiala Sector 6 si vino cu ele in Calea Plevnei nr. 204, de luni pana vineri intre orele 10:00 – 16:00, cu rugamintea de a va anunta inainte sosirea(pentru orientare acceseaza http://crucearosie6.ro/despre-noi/contact/).

Important! Conform HG 163/2007 privind distribuirea gratuita a articolelor de imbracaminte purtata sau uzata, donatorul este obligat sa efectueze operatiuni de curatare, dezinfectie si dezinsectie insotite de un document, distinct pentru fiecare lot de haine, care certifica efectuarea operatiunilor mentionate anterior, prin persoane fizice sau juridice specializate in domeniu.

 

Prin contractul de prestari servicii curatatorie nr. 856/13.03.2015 incheiat cu SC Nufarul SA, Societatea Nationala de Crucea Rosie din Romania – Filiala Sector 6 face dovada igienizarii articolelor de imbracaminte, in conformitate cu normele HG nr.163/2007.

In perioada 22 iulie – 01 noiembrie 2017, igienizarea hainelor donate (cf. HG 163/2007) a fost finantata prin proiectul „Comunitate implicata, resurse protejate”.   Proiectul este sustinut prin Fondul IKEA pentru Mediul Urban, finantat de IKEA Romania si gestionat de Fundatia Comunitara Bucuresti.