PROIECTE

Asistenta la Domiciliu

Proiectul „Asistenta la domiciliu” a inceput in anul 2011, ca urmare a unei nevoi de socializare si sprijin a catorva persoane varstnice din sector 6. Beneficiarii acestui proiect sunt varstnici singuri care locuiesc in sectorul 6, solicita ajutorul Crucii Roșii pentru actiuni simple precum plimbari, conversatii, lecturi, plata unor facturi, insotirea la medic, farmacie, cumparaturi si altele.

Banca de Alimente

Programul social Banca de Alimente a Crucii Roşii Române a fost iniţiat în septembrie 2009. Acesta sprijină – prin donaţiile dumneavoastră de alimente greu perisabile – o parte din cele mai vulnerabile persoane din ţară.

Daruieste Bucurie Copiilor

Acest proiect se desfasoara in cadrul Fundatiei Filantropice Metropolis, unde voluntarii contribuie la oportunitatile de petrecere a timpului liber al copiilor, organizand jocuri interactive, iesiri in aer liber, lucru manual etc.

Detasamentul de Interventie in Situatii de Dezastre

Membrii detasamentului sunt voluntari instruiti sa acorde primul ajutor si se antreneaza frecvent pentru acordarea asistentei in caz de hazarde naturale sau antropologice in concordanta cu competenta fiecarui membru.

Difuzare Valori Umanitare

Acest proiect are la baza facilitarea cunoasterii de catre elevii de gimnaziu si liceu a principalelor consecinte ale conflictelor armate (lipsa hranei, apei potabile, lipsa unui camin, etc) si categoriile de persoane neimplicate in conflict (batrani, femei, copii). Totodata,prin proiect se incearca promovarea anumitor valori umanitare (umanitate, respect si solidaritate), adica incercarea de a-i face pe elevi sa fie mai atenti la problemele oamenilor din jur.

Invatam sa ne protejam!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Primul Ajutor Merge la Scoala

Obiectivul principal al proiectului este de a promova masurile de prim ajutor de baza in randul elevilor din sectorul 6. Obiectivele secundare sunt incurajarea lucrului in echipa si responsabilizarea elevilor in situatii de urgenta, pentru a lua masurile necesare propriei protectii, dar si pentru a veni in sprijinul semenilor lor.

Voluntariatul – Investitie Pentru Dezvoltare Durabila

Proiectul Voluntariatul – investitie pentru dezvoltare durabila isi propune sa puna in contact voluntari din filialele Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania cu voluntari din alte organizatii, pe de o parte, dar si voluntarii cu membrii din filiale sau din diverse alte organizatii, pe de alta parte. Scopul este de a stimula schimburile de idei si bune practici, dezvoltarea personala, consolidarea relatiilor si generarea de noi initiative.