Prim Ajutor la Scoala

Ce este “Primul ajutor merge la scoala”?

“Primul ajutor merge la scoala” este un proiect realizat de Crucea Rosie Romana, Filiala sectorului 6, impreuna cu scolile din sectorul 6.

Care sunt obiectivele proiectului?

Obiectivul principal al proiectului este de a promova masurile de prim ajutor de baza in randul elevilor din sectorul 6. Obiectivele secundare sunt incurajarea lucrului in echipa si responsabilizarea elevilor in situatii de urgenta, pentru a lua masurile necesare propriei protectii, dar si pentru a veni in sprijinul semenilor lor.

Cand a inceput acest proiect?

Proiectul a inceput in 2012 si pana acum a cuprins doi ani scolari.

Cine sunt beneficiarii proiectului?

Pana in prezent, proiectul a avut un numar total de 125 de beneficiari, elevi ai claselor a V-a, a VIII, a X-a a XI-a si a XII-a din cadrul scolilor participante – Liceul Lovinescu si Scoala nr. 193 – dar si profesori ai acestor clase.

Ce notiuni au fost abordate pe parcursul orelor de curs?

Programa proiectului, dezvoltata de voluntarii Crucii Rosii, cuprinde demonstratii si abordeaza in mod practic notiunile de prim ajutor. Astfel, au fost gandite jocuri si activitati interactive care sa sustina notiunile de prim ajutor prezentate, printre care s-au regasit masurile de siguranta, solicitarea ajutorului, hemoragii, plagi, fracturi, arsuri, etc.

Care sunt perspectivele de continuare ale proiectului?

Ne dorim ca acest proiect sa revina in fiecare an scolar printre elevii din sectorul 6, continuand parteneriatele incheiate cu scolile deja implicate, dar si prin initierea de colaborari cu alte unitati scolare interesate.

Cine sunt persoanele de contact ale proiectului?

Pentru intrebari sau alte aspecte legate de proiect, va rugam sa contactati filiala sectorului 6 a Crucii Rosii Romane.

Coordonator Proiect:

Cristina Stirbu
cristina.stirbu.s6@crucearosie.ro