Pregatit inseamna Protejat

Proiect „Pregatit inseamna Protejat”

 

Tu stii ce anume iti poate salva viata in cazul producerii unui dezastru precum cutremurul? Un detaliu precum un fluier sau rezervele de apa poate face diferenta.

Proiectul Crucii Rosii – Filiala Sector 6, „Pregatit inseamna Protejat”, face parte din programul Bucurestiul Pregatit, finantat de IKEA Romania, ING Bank si Lidl Romania si initiat de Fundatia Comunitara Bucuresti. Bucurestiul Pregatit sustine proiectele care informeaza, educa si creeaza sisteme de suport in comunitatea locala, propunandu-si ca niciun bucurestean sa nu fie surprins nepregatit de un cutremur major.
Astfel, incepem sa #nepregatimimpreuna prin:

  • instruirea in acordarea primului ajutor pentru minimum 145 de persoane din mediul prescolar (100 educatoare si personal auxiliar) si universitar (45 studenti);
  • instruire cu privire la pregatirea in caz de cutremur pentru 45 de studenti din aproximativ 20 de asociatii studentesti din cadrul Uniunii Studentilor din Romania (USR) si Asociatiei „Frends” pentru Dezvoltare;
  • cresterea gradului de educatie referitor la comportamentul corect in caz de cutremur pentru minimum 850 de prescolari din Bucuresti.

 

Pentru mai multe informatii despre masurile de prim-ajutor si cum sa va aparati in cazul producerii unui dezastru, va rugam accesati:

Crucea Rosie Romana – Filiala Sector 6 Bucuresti, www.crucearosie6.ro.

 

Despre fondul Bucurestiul Pregatit
Cu sustinere financiara de la IKEA Romania, ING Bank si Lidl Romania, fondul de finantare Bucurestiul Pregatit ofera resurse pentru ca subiectul cutremurului si capacitatea tuturor de a se pregati sa creasca la un nivel care sa faca diferenta. Obiectivele fondului sunt sustinerea si cresterea proiectelor care informeaza, educa si creeaza sisteme de suport in comunitatea locala. Pentru mai multe detalii: www.bucurestiulpregatit.ro.

 

Pentru intrebari legate de proiect, va rugam contactati:
Delia Moles, Manager Proiect,
delia.moles.s6@crucearosie.ro