Cautare – Salvare

Obiectivul proiectului:

Proiectul “Echipa de Cautare – Salvare” a fost initiat la Crucea Rosie Filiala Sector 6 la sfarsitul anului 2016 si urmareste instruirea unui grup-tinta de voluntari, membri ai Detasamentul de Interventie, cu scopul formarii unei echipe cu rol de sprijin al institutiilor statului in actiuni de cautare si salvare a persoanelor disparute si victimelor accidentelor si dezastrelor in zone rurale si urbane.

Programul de instruire:

Programul de instruire vizeaza aspecte teoretice si practice, abordate sub forma de cursuri (trei module de curs), antrenamente (exersarea practica a tehnicilor de lucru prezentate la cursuri) si simulari de interventie (in mediul natural sau in structuri artificiale din zone urbane).
Tematica prezentata include elemente de management specifice actiunilor de cautare-salvare (informarea asupra situatiei, evaluarea riscurilor si necesitatilor si alocarea resurselor, planificarea modului de lucru in teren), metode si tehnici de cautare, metode si tehnici de salvare (lantul de asigurare, sisteme cu scripeti si linii tensionate pentru transportul salvatorilor, victimelor si echipamentelor), primul ajutor in conditii de mediu dificile.

Voluntari:

Grupul-tinta al proiectului este constituit din voluntari cu varsta minima de 18 ani, membri ai Detasamentului de Interventie, apti din punct de vedere fizic si psihic pentru activitatile vizate.

Manager proiect: Traian Popescu
Contact: traian.popescu.s6@crucearosie.ro

Daca doriti sa deveniti voluntar in cadrul proiectului “Echipa de Cautare – Salvare”, va rugam sa accesati sectiunea “Vrei sa fii voluntar?” a acestui website.

13