Program de pregatire a Detasamentului de Interventie in Situatii de Dezastre.

Membrii detasamentului sunt voluntari instruiti sa acorde primul ajutor si care isi exprima interesul si disponibilitatea de a face parte din D.I.S.D. In perioada ianuarie – iulie, membrii detasamentului au efectuat un numar de 120 de antrenamente, iar in perioada ianuarie – martie au efectuat garzi in sectia de primiri urgente a spitalului Elias, unde au deprins folosirea aparatelor de EKG, DEA, transport pacienti, insotirea pacientilor catre anumite sectii, evaluarea corecta a bolnavului, suportul psihologic, manevre de reanimare-resucitare cardio pulmonara, imobilzari.

In perioada sarbatorilor de Paste, detasamentul a acordat asistenta premedicala unui numar de 40 de persoane, in incinta bisericii Sf. Chiril si Metodiu.

Pe 30 aprilie, DISD a afectuat o simulare de accident auto cu 10 victime la liceul PTTR din Bucuresti, unde a fost demonstrat cum o persoana nelicentiata in tehnici medicale poate acorda asistenta in cazul producerii unui accident auto.

Pe data de 8 mai – Ziua Internationala a Crucii Rosii, sarbatorita in parcul Herastrau alaturi de celelate filiale din Bucuresti – membrii DISD au efectuat 4 simulari si au acordat asistenta premedicala unui numar de 120 de persoane, dintre care o persoana a fost redirectionata catre sectia chirurgie plastica.

Pe data de 11 mai, membrii detasamentului au fost solictati la hramul bisericii Sf. Apostoli Chiril si Metodiu, unde au intervenit la un numar de 50 de persoane.

Membrii DISD au participat in perioada februarie – aprilie la cursuri de:

  • Prim Ajutor;
  • Managmentul Dezastrelor;
  • Drept Umanitar International;
  • Dezvoltare Personala;
  • Management de Proiecte.