Aplicatii Dezastre

Pe datele de 06.04.2013 si 02.11.2013 au fost organizate 2 aplicatii pentru pregatirea interna a volunarilor in cazul interventiei la dezastre.
Voluntarii nostri au organizat in padure:

  • Aplicatii de ridicare cort;
  • Operare logistica: generatoare, suflante caldura, etc;
  • Ghidare cu busole;
  • Orientare;
  • Comunicare de urgenta;
  • Trasee de tip “treasure hunt”;
  • Aplicatii de prim-ajutor;
  • Exercitii de triaj victime.

Puncte Prim Ajutor

ANEFS 20-21.04 si 07-08.09

In decursul anului 2013 voluntarii nostri au fost rugati sa asigure un punct de prim ajutor in cadrul a 2 competitii sportive de scrima En-Guard in cadrul ANEFS.

Festival Strada Armeneasca: 02.08.2013

De asemenea, in cadrul Festivalului Strada Armeneasca, am fost prezenti pentru a asigura un punct de prim ajutor pentru persoanele varstice care au participat la eveniment.

Tabere

Tabara parcul Lumea Copiilor: 05-06.07.2013

Sub sloganul “Noapte Alba Pentru Zile Negre”, voluntarii filialelor din Bucuresti ale Crucii Rosii, impreuna cu angajatii sediului central au organizat pentru 24 de ore o tabara de sinistrati.
Participantii si vizitatorii taberei au fost invitati sa traiasca o altfel de realitate, una trista si dureroasa, cea a persoanelor sinistrate. Participantii au ocazia de a se pune in rolul acestora si de a experimenta o noapte in aer liber, asemenea victimelor dezastrelor naturale.

Tabara Internationala de Pregatire in Situatii de Dezastre – Cheile Gradistei: 19-25.08.2013

Galerie Foto

Anul acesta, in perioada 19-25 august a avut loc Tabara Internationala de Pregatire pentru Dezastre a Crucii Rosii Romane, devenita deja o traditie, tabara la care au participat voluntari din toata tara dar si din alte tari precum Bulgaria, Olanda, Italia si Germania. In total, au participat aproximativ 80 de persoane.

Tabara a constat in participarea la cate 6 ateliere, avand posibilitatea de a lucra in echipa si de a dobandi abilitati utile pentru viitoarele activitati din cadrul Crucii Rosii si nu numai. Pe langa aceste cursuri zilnice, voluntarii au avut si timp liber, fiind organizate jocuri de socializare si recreere.