Pe parcursul anului 2014 voluntarii Detasamentului de Interventie in Situatii de Urgenta au participat la numeroase actiuni. Printre acestea se pot enumera

Aplicatii Dezastre

Pe datele de 28-29.06.2014 si 18.10.2014 au fost organizate 2 aplicatii pentru pregatirea interna a volunarilor in cazul interventiei la dezastre, la Timisul de Sus, respectiv Fortul I CHITILA.
Voluntarii nostri au participat la:

  • Aplicatii de ridicare cort;
  • Operare logistica: generatoare, suflante caldura, pompa de apa, etc;
  • Ghidare cu busole;
  • Orientare;
  • Comunicare de urgenta;
  • Simulari de interventie la inundatii;
  • Aplicatii de prim-ajutor;
  • Exercitii de triaj victime.

Cursuri de Pregatire in caz de Dezastre si Reducerea Riscului

Pe parcursul anului 2014 voluntarii D.I.S.D. sector 6 au luat parte la mai multe cursuri cu tematica de pregatire in caz de dezastre, acestia invatand cum sa reactioneze intr-o situatie de urgenta, atat in familie, cat si ca voluntari ai Crucii Rosii.

Puncte Prim Ajutor

Strandul Giulesti: 08-09.2014

In lunile August si Septembrie voluntari ai filialei noastre au asigurat in fiecare zi punctul de prim-ajutor al strandului Giulesti.

Sfanta Parascheva: 11-15.10.2014

In perioada 11-15 Octombrie voluntarii filialei sector 6 au fost prezenti la pelerinajul cu ocazia sarbatorii Sf. Parascheva de la Iasi.

Liceul Francez Anna de Noailles

Pe data de 15 Octombrie 2014 am fost rugati de catre Liceul Francez sa ii ajutam cu asigurarea unui punct de prim-ajutor in cadrul unui maraton unde au participat elevi din clasele gimnaziale si de liceu.

Concursuri Prim Ajutor:

Etapa locala concurs detasamente – Universitatea “Politehnica”, Bucuresti: 07.06.2014

Anul acesta voluntarii filialei noastre atat au organizat cat si au participat la etapa locala a concursului de prim-ajutor intre detasamentele filialelor Crucii Rosii Romane.

Etapa Nationala a concursului “Sanitarii Priceputi” – Poiana Pinului, BUZAU: 25-30.08.2014

Voluntarii detasamentului nostru au insotit echipa liceului Tudor Vladimirescu, castigatoare a etapei pe sector a concursului “Sanitarii Priceputi”, la tabara de la Poiana Pinului, si la etapa nationala a aceluiasi concurs.

Tabere:

Tabara sinistrati parcul “Lumea Copiilor”, Bucuresti: 13-14.09.2014

Sub sloganul “Noapte Alba Pentru Zile Negre”, voluntarii filialelor din Bucuresti ale Crucii Rosii, impreuna cu angajatii sediului central au organizat pentru 24 de ore o tabara de sinistrati.
Participantii si vizitatorii taberei au fost invitati sa traiasca o altfel de realitate, una trista si dureroasa, cea a persoanelor sinistrate. Participantii au ocazia de a se pune in rolul acestora si de a experimenta o noapte in aer liber, asemenea victimelor dezastrelor naturale.

Tabara Internationala de Pregatire in Situatii de Dezastre “New Paradise” Eforie Sud”: 10-17.08.2014

Anul acesta, in perioada 10-17 august a avut loc Tabara Internationala de Pregatire pentru Dezastre a Crucii Rosii Romane, devenita deja o traditie, tabara la care au participat voluntari din toata tara dar si din alte tari precum Bulgaria si Ungaria. In total, au participat aproximativ 130 de persoane.

Tabara a constat in participarea la mai multe ateliere, avand posibilitatea de a lucra in echipa si de a dobandi abilitati utile pentru viitoarele activitati din cadrul Crucii Rosii si nu numai. Pe langa aceste cursuri zilnice, voluntarii au avut si timp liber, fiind organizate jocuri de socializare si recreere.

Tabara de Pregatire pentru Situatii de Dezastre “Paul Constantin Taranu” – Belis Jud. CLUJ: 26.07-03.08.2014

Tabara a fost desfasurata pe parcursul a 11 zile. Pe parcursul taberei voluntarii au participat la activitati de instruire: cursuri de supravietuire, cursuri de prim ajutor, salvare din apa si de la inaltime, aplicatii practice, cautare in teren muntos impadurit, cautare cu caini de salvare, tehnici de coborare si de catarare, dar si mai multe simulari a diferitelor tipuri de risc existente in Romania.