Pe parcursul anului 2015 voluntarii Detasamentului de Interventie in Situatii de Dezastre au participat la numeroase actiuni. Printre acestea se pot enumera

Aplicatii Dezastre

Pe datele de 14.02.2015 si 21.11.2015 au fost organizate 2 aplicatii pentru pregatirea interna a volunarilor in cazul interventiei la dezastre. Prin prezenta dorim să mulțumim Regiei Nationale a Padurilor – ROMSILVA, respectiv a Primariei Municipiului Bucuresti pentru ajutorul acordat.
Voluntarii nostri au participat la:

  • Aplicatii de ridicare cort;
  • Operare logistica: generatoare, suflante caldura, pompa de apa, etc;
  • Ghidare cu busole;
  • Orientare;
  • Comunicare de urgenta;
  • Simulari de interventie la inundatii;
  • Aplicatii de prim-ajutor;
  • Exercitii de triaj victime.

 

Pe data de 21.02.2015 detasamentul filialei sector 6 a participat în calitate de partener la evenimentul organizat de Close Combat Romania pentru pregătirea populației în caz de cutremur respectiv prim ajutor de bază.

Pe data de 25-26.04.2015 membri voluntari ai detasamentului, in colaborare cu Crucea Rosie Filiala Iasi au organizat si participat la o simulare de interventie la inundatii si cautare pe teren muntos.

Cursuri de Pregatire

Pe parcursul anului 2015 voluntarii D.I.S.D. sector 6 au luat parte la mai multe cursuri cu tematica de Pregatire in Caz de Dezastre, Organizare Tabere de Sinistrati, Prim Ajutor de Baza, Legislatie de Dezastre si Machiaj Victime, acestia invatand cum sa reactioneze intr-o situatie de urgenta, atat in familie, cat si ca voluntari ai Crucii Rosii.

Puncte Prim Ajutor

Cros Liga Studentilor Electronisti: 09.05.2015

D.I.S.D. Sector 6 a fost prezent în cadrul Crosului LSE pentru acordarea primului ajutor celor 300 de participanti.

Liceul Francez Anna de Noailles: 16.05.2015, 30.05.2015, 20.06.2015

Pe parcursul anului 2015 am asigurat in cadrul Liceului Francez o serie de puncte de prim-ajutor in cadrul unor competitii unde au participat elevi din clasele gimnaziale si de liceu.

Bucharest Half Marathon: 17.05.2015

În cadrul Bucharest Half Marathon, D.I.S.D. Sector 6 a acordat, în parteneriat cu celelalte filiale de Cruce Rosie din Bucuresti primul ajutor celor 3000 de maratonisti.

Cros Casiopeea: 26.09.2015

Crosul Casiopeea este un eveniment unde am asigurat punctul de PA pentru cei 1000 de alergători copii/adolescenti/adulti care au participat la curse.

Sfanta Parascheva

In perioada 11-15 Octombrie voluntarii filialei sector 6 au fost prezenti la pelerinajul cu ocazia sarbatorii Sf. Parascheva de la Iasi.

Concursuri Prim Ajutor

Etapa locala concurs detasamente – Parcul Florilor, Buftea: 06.06.2015

Anul acesta voluntarii filialei noastre au participat si castigat etapa locala a concursului de prim-ajutor intre detasamentele filialelor Crucii Rosii Romane, organizat în Parcul Florilor, Buftea.

Etapa nationala concurs detasamente – Poiana Pinului, Buzau: 08.08.2015

Etapa nationala a concursului de prim-ajutor intre detasamentele filialelor Crucii Rosii Romane a fost organizat in luna August in cadrul Taberei Poiana Pinului, unde filiala noastra a luat locul 7.

Tabere:

Tabara Internationala de Pregatire in Situatii de Dezastre – Poiana Pinului, Buzau: 01.08-09.08.2015

Anul acesta, in perioada 01-09 August a avut loc Tabara Internationala de Pregatire pentru Dezastre a Crucii Rosii Romane, devenita deja o traditie, tabara la care au participat voluntari din toata tara dar si din alte tari precum Bulgaria, Ungaria, Irlanda si Germania. In total, au participat aproximativ 150 de persoane.

Tabara a constat in participarea la mai multe ateliere, avand posibilitatea de a lucra in echipa si de a dobandi abilitati utile pentru viitoarele activitati din cadrul Crucii Rosii si nu numai. Pe langa aceste cursuri zilnice, voluntarii au avut si timp liber, fiind organizate jocuri de socializare si recreere.

Tabara de Pregatire pentru Situatii de Dezastre “Paul Constantin Taranu”, Belis Jud. CLUJ: 25.07-02.08.2015

Tabara a fost desfasurata pe parcursul a 9 zile. Pe parcursul taberei voluntarii au participat la activitati de instruire: cursuri de supravietuire, cursuri de prim ajutor, salvare din apa si de la inaltime, aplicatii practice, cautare in teren muntos impadurit, cautare cu caini de salvare, tehnici de coborare si de catarare, dar si mai multe simulari a diferitelor tipuri de risc existente in Romania.