Daruieste Bucurie Copiilor

Daruieste Bucurie Copiilor

 

Fiecare dintre noi ne-am gandit, poate la un moment dat ca am vrea sa ajutam un copil orfan. Pentru noi acest gand este o realitate, o realitate care a inceput simplu, cu o vizita la un centru de plasament!

In cadrul acestui proiect, noi, voluntarii, petrecem un timp placut cu copiii din centre, bucurandu-ne impreuna de jocurile copilariei.

Ceea ce ne motiveaza sa facem acest lucru este increderea ca, in timp ce se joaca, orice copil este fericit.Smiley

Din 2010 pana in prezent in fiecare saptamana o echipa de voluntari merge in vizita la copiii din Fundatia Filantropica Metropolis si lunar la Centrul de primiri urgente Arlechino.

Locatii :

  • Centrul de primire si evaluare in regim de urgenta “Arlechino”, unde mergem incepand de pe data de 16 mai 2010, aproximativ cate 2 ore o data pe luna, intre orele 11 – 13.
  • Fundatia Filantropica “Metropolis”, unde mergem incepand de la data de 13 noiembrie 2010, aproximativ cate 2 ore in zilele de duminica, intre orele 11 – 13.

Scop: Voluntarii Crucii Rosii Filiala Sector 6 Bucuresti contribuie la oportunitatile de petrecere a timpului liber al copiiilor, organizand diverse activitati de recreere (lucru manual, desenat, jocuri interactive, iesiri in aer liber, teatru, etc.)

Dupa prima vizita este imposibil sa nu te mai intorci la joaca cu acesti copii minunati. Chiar daca poate vrei sa dormi mai mult duminica dimeata dupa 2-3 ore de joaca cu copiii esti mai incarcat de energie decat dupa orice alta activitate.

Ei nu cer cadouri sau sa le aduci ceva de fiecare data, ei stiu ca duminica voluntarii din Crucea Rosie vin in vizita si isi fac curat si se imbraca frumos si ne asteapta cuminti sa ne jucam cu ei in centru sau in parc.

Desi poate ca jocurile pe care le facem sunt simple atentia si timpul acordat copiilor valoreaza mai mult decat orice alt ceva pentru ca e o experienta frumoasa nu le-o poate lua nimeni si o sa le ramana in minte si in suflet pentru totdeauna.

Daca doriti sa va alaturati echipei noastre de voluntari sau pentru alte informatii: Coordonator Proiect

Scurt istoric:

  • Coordonator proiect 02.2016 – prezent: Gelu Filip
  • Coordonator proiect 03.2012 – 01.2016: Alexandra Nae
  • Coordonator proiect 03.2011 – 02.2012: Catalina Manolache
  • Coordonator proiect 05.2010 – 02.2011: Ancuta Gheorghe
  • Proiectul a fost intemeiat pe data de 16.05.2010 de catre Ancuta Gheorghe