Fii susținătorul proiectelor noastre și alege să redirecționezi 20% din impozitul pe profit datorat statului către Crucea Roșie Sector 6

Potrivit art. 8 din Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea, persoanele juridice române care efectuează sponsorizări beneficiază de reducerea bazei impozabile cu echivalentul sponsorizării, în condițiile legii. Companiile care fac sponsorizări scad din impozitul pe profit datorat statului suma sponsorizată, în limita maximă de 5‰ din cifra de afaceri și 20% din impozitul pe profit.

Procedura este simplă: se calculează suma aferentă celor 20% din impozitul pe profit al companiei și se încheie un contract de sponsorizare cu Crucea Roșie Sector 6. Cheltuielile sunt deductibile, deci costurile pentru companie sunt zero.

În situaţia în care compania nu a avut profit, aceasta poate să apeleze la creditul fiscal. Aceasta îi permite practic să realizeze sponsorizări chiar dacă nu obţine profit în anul respectiv, suma fiind acoperită de un credit fiscal disponibil pe o perioadă de şapte ani. Pe măsură ce situaţia companiei se îmbunătăţeşte, aceasta îşi poate deduce din impozitul pe profit viitor sponsorizările realizate în anii precedenţi şi acumulate în creditul fiscal.

Totodată, potrivit noului Cod Fiscal, rămâne valabilă prevederea intrată în vigoare la 1 ianuarie 2014, care permite recuperarea, în următorii 7 ani, a cheltuielilor de sponsorizare neutilizate. Astfel, sumele aferente acestor cheltuieli care nu sunt scăzute din impozitul pe profit în anul în care au fost suportate se reportează în următorii 7 ani consecutivi. Recuperarea acestor sume se va realiza în ordinea înregistrării acestora (cronologic), în aceleași condiţii, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit (trimestrial/anual).

EXEMPLU

O companie realizează profit de 1.000 lei pe an.

Impozitul pe profit datorat statului: 1.000 * 16/100 = 160 lei

20% din impozitul pe profit datorat: 160 * 20/100 = 32 lei (valoarea deductibilă a sponsorizării)

Sponsorizarea este total deductibilă din impozit dacă se încadrează în limitele impuse de codul fiscal (maxim 5‰ din cifra de afaceri și 20% din impozitul datorat).

Alegeți să redirecționați 20% din impozitul pe profitul companiei dumneavoastră către Crucea Roșie Sector 6, prin încheierea unui contract de sponsorizare.

Echipa Filialei Sector 6 București a Crucii Roșii Române vă stă la dispoziție la numărul de telefon 0213131499 și adresa e-mail sector6@crucearosie.ro cu informații și orice alte detalii pe care le considerați necesare pentru a vă decide în favoarea organizației noastre.