Rezultate campanie info COVID-19

Rezultate campanie info COVID-19

Comunicat de presă

În timp ce lupta cu răspândirea virusului SARS-CoV-2 este încă la ordinea zilei, la mai bine de un an de la începerea pandemiei, Crucea Roșie Română continuă să fie în prima linie a intervenției

umanitare. Astfel, 470 voluntari de Cruce Roșie, instruiți prin sesiuni speciale de informare, au străbătut toate județele țării și au vorbit față în față cu oameni din 780 de localități, în total aproape 220.000 de persoane – 177.000 de adulți și 43.000 de elevi. În plus, voluntarii au distribuit în luna martie 10.000 de pachete cu produse de igienă esențiale în acest context.

Deplasarea efectivă în comunitate, din ușă în ușă, a arătat că există în continuare oameni care nu au acces la surse corecte de informare, nu știu prea multe despre virusul SARS-CoV-2 și nici cum să se protejeze corect de el. 35% dintre persoanele cu care voluntarii Crucii Roșii au discutat nu credeau în existența virusului SARS-CoV-2 sau nu îl consideră periculos.

Voluntarii Crucii Roșii Române prezenți pe teren au discutat cu fiecare persoană în parte despre măsurile de protecție, dar și despre efectele psihologice ale pandemiei.

În materialul video de mai jos îi puteți cunoaște pe o parte dintre beneficiarii proiectului.