Lansare proiect „Pregătit înseamnă Protejat”

Lansare proiect „Pregătit înseamnă Protejat”

Societatea Națională de Cruce Roșie din România, Filiala Sector 6, lansează proiectul „Pregătit înseamnă Protejat”, susținut prin fondul Bucureștiul Pregătit, finanțat de ING Bank, IKEA România și Lidl România și gestionat de Fundația Comunitară București.

Proiectul presupune o campanie de informare și de educare în rândul bucureștenilor, precum și instruirea în acordarea primului ajutor pentru minimum 145 de persoane, vizând segmente vulnerabile ale populației capitalei din mediul preșcolar (100 educatoare și personal auxiliar) și cel universitar (45 studenți). Cei 45 de studenți din cadrul Uniunii Studenților din România (USR) și ai Asociației „Frends pentru dezvoltare” vor beneficia de instruire cu privire la comportament corect înainte, în timpul și după producerea unui cutremur.

De asemenea, proiectul are printre obiective și creșterea gradului de educație privind pregătirea și protecția în caz de cutremur pentru minimum 850 de preșcolari din București prin intermediul activităților ludico-educative pe suportul cărții de colorat „Educație pentru prevenirea dezastrelor” destinată atât copiilor, cât și adulților pentru a lucra împreună.

Proiectul „Pregătit înseamnă Protejat” este câștigător în Bucureștiul Pregătit, fondul de finanțare pentru cutremur și alte dezastre majore, alături de alte patru proiecte și contribuie la crearea unei infrastructuri de suport pentru oraș în cazul producerii unui cutremur.

Cele trei arii de interes ale primei runde de finanțare au fost cursurile de prim-ajutor și pregătire pentru dezastre, informarea și simularea pentru cutremur și pregătirea câinilor de căutare-salvare. Proiectele vor fi susținute timp de 12 luni cu un buget total de 100.000 de euro oferit de IKEA România, ING Bank și Lidl România.

Despre fondul Bucureștiul Pregătit

Cu susținere financiară de la IKEA România, ING Bank și Lidl România, fondul de finanțare Bucureștiul Pregătit oferă resurse pentru ca subiectul cutremurului și capacitatea tuturor de a se pregăti să crească la un nivel care să facă diferența. Obiectivele fondului sunt susținerea și creșterea proiectelor care informează, educă și creează sisteme de suport în comunitatea locală. Pentru mai multe detalii: www.bucurestiulpregatit.ro.

Lansare proiect „Pregatit inseamna Protejat”