Un an de BINE la Bine Boutique – aniversarea faptelor bune
Marți, 17 septembrie 2019, am sărbătorit alături de voluntarii și partenerii noștri, un an de la ziua în care am tăiat panglica primului magazin caritabil al Crucii Roșii din România: Bine Boutique. Iar pentru această zi plină de emoție, în care i-am avut aproape pe oamenii ne-au ajutat să punem bazele acestui proiect drag sufletului nostru, dorim să vă spunem un sincer Mulțumesc!
Petrecerea a avut loc în curtea Centrului de sortare pentru donații haine al Crucii Roșii – Filiala Sector 6, sub cerul senin al unei seri călduroase de toamnă. Atmosfera a fost una relaxantă, ca în familie. O familie mare, legată de un scop comun: acela de a transforma lumea într-un loc mai bun, mai frumos și mai curat. În holul Centrului de sortare, invitații au putut urmări câteva filmări care spun povestea Bine Boutique. Apoi, după mica incursiune în istoria primului magazin caritabil al Crucii Roșii din România, au putut păși în încăperea unde se întâmplă magia. Locul în care, într-un an, 20 de voluntari au sortat peste 25 tone de haine din donații. Îmbrăcămintea a fost împărțită mereu în trei categorii: hainele destinate persoanelor sinistrate și cazurilor sociale, haine de marcă are ajung pe rafturile Bine Boutique și haine prea uzate care nu mai pot fi purtate ca atare și pornesc pe drumul reciclării deșeurilor textile.
Ne-am distrat și ne-am simțit bine, ne-am pozat și am cântat în cor „Mulți ani trăiască”, iar la final ne-am îndreptat către case cu planuri și visuri mărețe în minte.
La mulți ani, Bine Boutique!
Bine Boutique a fost lansat în anul 2018 printr-un proiect mai amplu al Crucii Roșii – Filiala Sector 6, intitulat „Comunitatea implicată, resurse protejate”, susținut prin fondul IKEA pentru Mediul Urban, finanțat de IKEA România și gestionat de Fundația Comunitară București. Acest mic magazin de haine diferă de restul celorlalte magazine care împânzesc orașul. Bine Boutique este brandul care inspiră oamenii să facă fapte bune și să adopte un nou stil de viață. Să consume mai responsabil, să recicleze, să reutilizeze materialele textile.